середа, 2 жовтня 2019 р.

Цікавинки

Об'єм пам'яті людського мозку 

Об'єм пам'яті людського мозку приблизно в 10 разів більший, ніж вважалося раніше, і становить близько 1000 терабайт (один петабайт)
Про це заявила група вчених Інституту біологічних досліджень Солка з Техаського університету в Остіні, передає Еспресо.TV з посиланням на salk.edu.
"У такий об'єм оцінюється весь інтернет", - сказав професор Террі Сейновскі.
Повідомляється, що дослідники вивчали мозкову тканину (гіпокамп) щурів, реконструюючи її в 3D для вивчення центру пам'яті мозку. При цьому вчені спостерігали незвичне явище - те, як синапси (відростки, що з'єднують нервові клітини) можуть змінювати розміри, тим самим впливаючи на обсяг пам'яті.
Обсяг "пам'яті" одного нейрона залежить від кількості та розмірів його синапсів (кожен з них володіє об'ємом пам'яті, рівним 4,7 біта). У деяких випадках один нейрон володіє двома синапсами, будучи здатним посилати відразу два сигнали. Частка таких нейронів - близько 8%, з'ясували вчені.
Пізніше біологи прийшли до висновків, що існує мінімум 26 категорій синапсів, а не кілька, як вважалося раніше. Така додаткова складність синаптичних зв'язків виливається в істотне збільшення можливої ​​ємності пам'яті мозку.
"Це на порядок перевищує все, що ми уявляли... Під хаосом і безладдям мозку ховається неймовірна точність розмірів і форм синапсів, яка від нас раніше була прихована", - сказав учений.

Немає коментарів:

Дописати коментар